Radyatörlerden yayılan ısı radyatörün arkasındaki duvarı ısıtır. Dışarı kaçan ısı kaybını önlemek için radyatörlerin arkasına İzopan yerleştirin.
Standartlara uygun bina yalıtımıyla en az % 60 yakıt tasarrufu sağlanabilir. Multi Konfor kriterlerine uygun yalıtımla tasarruf en az % 90’a ulaşmaktadır.
Pencereler ve kapılar, evlerdeki ısının dörtte birinin kaybına neden olur. Yalıtımın iyi yapılıp yapılmadığını siz de anlayabilirsiniz. Yanan bir mumu pencere kenarlarında ve diğer sızıntı olabilecek yerlerde dolaştırın. Mum alevi sağa sola hareket ediyorsa sızıntı var demektir. Pencerelerin ve kapıların kenarlarından hava sızıntılarını önlemek için pencere bandı ve süngerler kullanın.
Kış aylarında pencerelerinizin perdelerini kapalı tutun.Gündüzleri, güneş ışığını doğrudan alan perdeleri açık bırakın. Uzun perdeler kullanmayın.
Binalardaki dış kapıların çift veya otomatik kapanacak şekilde olması merdiven boşluklarının dolayısıyla evlerimizin daha sıcak olmasını sağlar. Kışın apartman kapılarını açık bırakmayın.
Isınan hava yükselip çatıdan dışarı kaçtığı için yalıtım önceliğini çatıya verin. Doğru yapılmış bir yalıtımda soğuk içeriye giremez ve ısı da dışarıya kaçmaz.
Kalorifer tesisatının bodrumlardaki dağıtım ve toplama boru ve vanalarının yalıtımı ile enerji tüketimi azaltılabilir.
Binaların kuzey ve güneye bakan cephelerinde güneş ışınları yüzünden büyük sıcaklık farklılıkları olur. Oda sıcaklıkları arttığında pencereleri açmak yerine radyatör musluğunu kısın. Günde 2 saat açık duran pencereler sebebiyle 50-75 kW/m2 yıl ısı kaybı olduğu söylenebilir. Sıcaklık ayarlı termostatik vanalar kullanarak ısı tasarrufu sağlayabilirsiniz. Oda sıcaklığını 1°C arttırmak için yaklaşık % 6 oranında daha fazla yakıt gerekir.

Oda sıcaklığı 23 °C olduğunda ısı kaybı 100 ise; Oda sıcaklığı 22 °C olursa % 6 Oda sıcaklığı 21 °C olursa % 12 Oda sıcaklığı 20 °C olursa % 18 tasarruf sağlanabilir.
Termostatik radyatör vanası sayesinde Oda sıcaklığı ayarlanan değere gelince radyatörde su dolaşımı kesilir ve odanın normal değerden daha fazla ısınması önlenerek enerji tasarrufu yapılır.
Dış hava sıcaklığı ve iç ortam sıcaklığı esas alınarak gece-gündüz ve saatlerine göre ayar yapma olanağı sağlayan otomatik kontrol sistemlerinin uygulanmasıyla tasarruf yapabilirsiniz.